Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livsvisdom

 

Frenesin i livet kröker min rygg
men upprätas av den livgivande lågan.

Bördorna vi bär åt varandra
och hukar oss under tyngden
men övertar inte mödorna.

Älskar och tar hand om oss själva
eftersom vi älskar våra kära.

Själviskhet är när bäraren smittar känslor
av Ilska, avund och maktbegär över på andra
för att själva uppleva lättnad och frihet.

Muterande glädje, lycka och hoppingivning
sprider sig hejdlöst förutan oönskade biverkningar.

Skryt och framhävdande av egen person
studsar tillbaka till brukaren
som skämmer ut sig själv.

Regisserande våra liv finner vi balansen.
Håll ett objektivt avstånd på en armlängd
kring känslorna och skydda dem
från projektioner.

Håll lågan brinnande!

 


                         




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-20 18:42



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Kloka ord om tillvaron ! Håll lågan brinnande - det är vad kvinnor / mödrar gjort och gör - ibland osynliggjorda - de bär en värld på sina axlar !
2020-04-27

  BenGust VIP
"Muterande glädje, skydda dem
från projektioner." Bildrikt och
livstillvänt.
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP