Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


textil illustration: Solstrale…


UNDRA OFTA OM - MEN DÖM INTE!

 

så många vi möter

som vi undrar om

vissa är så annorlunda

vi kanske misstar oss

eller får svårt att förstå

 

varför är vissa si eller så

varför kan andra va så bra

varför vi vissa bara dissa

varför blir vi så glada i andra

varför kan vi inte ta in likheter

 

varför vill vissa oss klandra

varför blir vi själva missförstådda

varför blir vi osynliga för vissa

förvisso står vi där frågande

det är ju rätt så plågande...

 

MEN

 

vi är liksom druvor på en klase

som delar samma stam och rot

ändå vi lätt detta kan glömma

minns då att aldrig döma

vi kan alla gå upp i sömmen

 

du ska för medmänskligheten ömma

du kan inte veta varför eller hur en är

se till att bara finnas till i det enkla här

viktigt att förstå att varje människa drömma

vi kan inte missta oss på varför vi är här 

 

en idé om vad livet skulle gömma

vi har alla tvingats ställa om kursen

en eller annan gång haft tomt i börsen

vi är inte mer än människor på samma planet

i alla fall vad jag lärt och nu vet... 

 

ska man ha alla ägg i en korg? ....

frågar hönan stilla...

men JA vi syr fickor att skydda dem i

vad nu detta med kan menas

jo att alla idéer kan inte förenas

men ändå kan människor enas

 




Övriga genrer (Aforism) av Solstrale VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-04-21 08:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Trots olikheter har vi mycket gemensamt, en bra grund för medmänsklighet!
2020-04-21

  Öknens Ros VIP
Människor är lika lika som olika olika.
2020-04-21

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Vi har fler likheter än olikheter om vi bara ger oss tid att utröna och försöka förstå varandra.
2020-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP