Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det hopar sig


I solens strålar
smyger sig på
de där sakerna som bara händer,
när det hopar sig

Plötsligt är allt förvirring
det som förut var så lugnt, metodiskt
Jag behåller lugnet utåt
men inom mig vibrerar

oron


Jag finner vägar
som jag strategiskt lagt ut
likt motorvägar i mitt sinne

Där är bara att köra rakt fram
Allt går som på räls

Men nu skakar allting
jag brister

vägarna bär inte
jag måste släppa
måste gå
måste strunta i
att det går
åt helsike


Men det går bra
inte som jag trodde men bra

Jag blev lämnad kvar
när jag skulle gått
när jag skulle gett upp

Stilla blir dagen sen
när jag upptäcker
att mycket har rättat till sig
som av sig självt







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-21 16:25



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, tycker mig känna igen processen... som dina ord klargör mycket levande!
2020-04-22
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP