Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN KOPP HAR FORMEN AV ETT ANSIKTE MED ETT ÖRA

 

om jag håller upp koppen

och sätter den framför mig

försvinner mitt ansikte bakom

som om formen var gjord

för att gömma sig om morgonen

på andra sidan bordet bakom koppen

för att slippa se eller ta in

en annan människas anlete

fast om man tittar upp där bakom

sitter kanske den andra också gömd

var det tänkt så för att vi skulle

gömma oss i en kopp med ett lyssnande öra

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-22 18:23



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det var bara kaffe i koppen - på bilden - men jag hade inte druckit nått när jag skrev denna - det är barnbarn som frågar och när jag svarar upptäcker vi detta och jag skriver genast ned och delar... Sakers beskaffenhet kan ibland inspirera till texter!
2020-04-23

  Nils-Robert
Att gömma sig bakom en kopp är välkänt beteende. Man bygger en mur och öronen tar in. Ögonen spejar över kanten
2020-04-22

    Steff...
Man blir lite orolig om vad som var i kopp o om du skrev detta innan efter den koppen:-)

2020-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP