Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min födelsedag

Den stora dagen
min födelsedag
jag är ett år äldre
men ändå likadan
kriserna passerat
inget hål i örat
visslar heller inte
efter tjejer på stan

Den stora dagen
inte så märkvärdig
inga ljuva sånger
som jag vill smaka
ljus och ballonger
behövs inte mera
inga höga hejarop
bara kaffe och kaka

Den stora dagen
inget att fira
bara massa fokus
ja så känner jag
släkten på besök
blommor i en kruka
kramen från frugan
för den är jag svag

Den stora dagen
min födelsedag
minnen från förut
med många paket
nu är det annorlunda
än då man var barn
men jag fyller år
är det enda jag vet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 477 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-12 06:48



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Minnen från nu och från det förflutna, det förflugna, det gömda och det glömda - Tackar!
2020-07-12

  Eva Helene VIP
Vet ju inte om det är författarens egen födelsedag som beskrivs så fint här, men för säkerhets skull, Grattis! :)
2020-06-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
D agen Din så bra
I solsken den kom, hurra!
N u önskar jag Dig
* i kommande år
* att allt i plus går!
2020-06-14

  Fredrik P. VIP
Gratulerar! Med stigande ålder förändras allting.
2020-06-13

  överlevaren VIP
Grattis, allt gott!
2020-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Man får gratulera! Med tiden ändras födelsedagsfirandet. Blir inte lika viktigt längre. Men fika och tårta är härligt.
2020-06-12

  Eva Langrath VIP
Grattis på din dag, denna dag som kommer och går vartenda år.
2020-06-12

  Anya VIP
Jaa födelsedagarna blir liksom mindre med åren. Men mycket tacksamhet i dina ord. Kaffe och kaka kommer man långt med.
2020-06-12

  Blomma-Stjärna VIP
Grattis på din dag!

Igenkänning på beskrivningen av hur känslan av födelsedagsfirande ändras med åren!
2020-06-12

  Kungskobran VIP
År läggs till år
all tid är vår

2020-06-12

  Marita Ohlquist VIP
Grattis, önskar dig en riktigt bra dag!
2020-06-12

    Lena Staaf VIP
Så ändras betydelsen av födelsedagen, från att vara stort och omvälvande när man är en liten parvel till att bli något lugnare, nästan utsuddat, i vuxen ålder. Men ändå med bevis om bekräftelse från dem som står en nära.
2020-06-12

  Öknens Ros VIP
Grattis! Ha en fin dag! :-)
2020-06-12

  Maria Sundelin VIP
Önskar dig en bra dag
Grattis
2020-06-12

  Feliaxel VIP
Hoppas du får en trevlig dag
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO