Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Vårens intrång

På ängen kryper våren
krälar genom gräset
väcker liv som slumrar
syster vit, gul och blå
tranorna som dansar
glädjefyllt och skönt
dans till tidens ära
det kan vi nog förstå

I skogen kryper våren
likt nyvakna myror
irrar runt bland barren
och återbygger naturen
spretig gren får kläder
en grönfärgad dräkt
förbereder födandet
gör fåglarna och djuren

Vid havet kryper våren
sprider sina dofter
ur havskräfta och tång
och gräs som vajar högt
barn som tar ett bad
så skönt vid blåa vågor
segelbåtens frihet
en atmosfär så utsökt

I staden kryper våren
kring stenlagda gränder
stockrosen reser sig
och visar sin vackra sida
kaffe och konversation
på något utomhuscafé
likt duvorna på torget
vårens glädje de vill sprida

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 399 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-04-29 06:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du sprider också vårens glädje genom din vackra dikt...tack för den...
2020-05-02

  DavidM VIP
Härliga sekvenser genom det vårspirande landskapet.
2020-04-30

  Pilträd
Vilken vacker bild!
Ger vårkänslor!
2020-04-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Och år efter år
våren uppstår
till vår fördel
utan detta
lyft t o m
skalder skulle
ta till ett snyft!
Tack för att Du om
den brer på, i dessa
tider när vi mot virus
strider... Behövs det
goda ljuset mer än
nå´n gång förr
i detta huset!

2020-04-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert diktar du vårens lov!
2020-04-29

  Solstrale VIP
Oh vad fint du i ord klär vårens promenad mot sommarn! Tack ;)
2020-04-29

  Feliaxel VIP
Den fantastiska våren är på gång i dina rader
2020-04-29

  Öknens Ros VIP
Fint skrivet och beskrivet om naturens uppvaknande från vinterns sömn.
2020-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Du målar underbara vårbilder med dina ord!
Tack för dem.
2020-04-29

  M.Eta
Fin beskrivning på vårens ankomst
2020-04-29

    Max Poisé
Allt börjar leva och vissa med distans!
Tack för dikten om vårens och sommarens uppvaknande!
2020-04-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO