Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vilsen ciceron


Han blottar sig för de som ser åt sidan
Och gömmer sig för de som söker jämnt
Med soluppgång inväntar skymning
Och kvällen flyr och jagar gryning

Han hittar rätt när han blir vilsekommen
Står stilla dock när någon visar fram
När vägen ut finns inte i åsynen, han vet
Att mörkret är ögonlockets andra namn

Det finns så många som försöker visa
Det finns så många som har hamnat fel
Han går bland de planlösa och envisa
Och lämnar enbart dammet efter sig




________________________________





Fri vers av vt
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-25 03:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vt