Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min egen bild, från Brösarps backar.


Backsippa, dikt till dig.

Jag vill ge dig en dikt
som du kan bära med dig.

Som ger dig glädje,
åtminstone för en liten stund.

Jag prövar ord efter ord,
testar rim, nytt och fritt.

Inget duger,
du ska ha det bästa.

Backsippa, tänker jag,
själva ordet är poesi.

Den lila, ludna lilla blomman
får bli min dikt till dig idag.






















Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-25 07:34



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Vacker bild och vacker text.
Tyvärr har jag aldrig sett backsippan
i verkligheten.


2020-04-27

    Lena Staaf VIP
Backsippa, som också är fridlyst, något att värna om, liksom den kära.
2020-04-25

    Max Poisé
Då får jag tacka för det utmärkt vackra ordet!
2020-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP