Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från Schuberts tyska text


Ave Maria


Ave Maria! Jungfru skön
Lyss till min heliga bön
Som nu ses i din sinnebild
Som i förtvivlan nått sitt krön
Nu vi sova tryggt till det dagas
Nu kan världen visa sin sämsta sida
O Jungfru se till att synden förjagas
O Moder hör hur dina barn de kvida
Ave Maria


Ave Maria! Obefläckad
Den hårda bädden vi nu dela
Dock bekväm och eiderdunspäckad
Den ger oss skydd och håller oss hela
Du ler fastän rosorna har törnen
Som om de hade helande balsam
O Moder se den svävande örnen
O Moder hör barnen av din stam
Ave Maria


Ave Maria! Milda majestät
Betvingande våra demoner
Med dina ögons skarpa kraftnät
De flyr för dina intensioner
Vi tackar dig för din försyn
Vi enas under din heliga vård
Hör Jungfru hur vi ber i din åsyn
O Fader hör ditt barn i sin lustgård
Ave Maria




Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 116 gånger
Publicerad 2020-04-25 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar