Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i en utandning

 

 

inmålad i ett hörn

bland andetag och asfaltsbrus

fylls jag av allt det där

som även i vrån

är tystnad förväxlad med tomhet

jag skärskådar min omedelbara närhet

det visuella krackelerar

sluter mina ögon

lyssnar orons alla delar

fruktan eller fjäril

i sprickor sipprar golvdrag

söker sig en luftström emot min ankel

hörs ett flöde från mitt utanför

maskrosen som växer genom muren

osynligheten som får luft att sjunga

jublet i det allra minsta när knoppen frigörs

jag dras med i liv som föds

och jorden bågnar

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Per Rydberg
Läst 303 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-26 13:28



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Existensen i ett vibrerande nu - bågnande ! Väldigt fin !
2020-04-26

    Lena Staaf VIP
När oron stillas av naturens växande?
2020-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg