Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avskyr negativister som beter sig som sociala korsfarare som har till sin uppgift att bevisa andras brister ...


Att ständigt söka vederlägga de goda ...

... intentionerna i livet
är en olat
som synes sprida sig
likt ett slags
hybridvirus

Det är lika livskraftigt
i verkliga livet
som här
i den virtuella verklighet
som är på nätet ...

Om vi istället 
väljer att försöka
förutsätta 
att goda intentioner
intet är annat än just
goda intentioner

blir sannolikheten 
större att 
dessa intentioner
förblir goda ...

Men jag är medveten om
att goda intentioner
och ärligt menad uttryckt
önskan
vilja
längtan

och mycket annat

inte säljer lika många lösnummer ...

Men bara för att de som håller på så
tror sig vara journalister för kvällspressens
skvaller och sensationsjournalistik

bör de kanske påminnas om att 
de faktiskt inte är anställda av pressen
och knappast lär bli så heller
oavsett hur många 
skribenter på poeter.se
eller annorstädes
de sågar med jäms med fotknölarna
publikt ...


Ett gott råd till er som känner er träffade ...
- kryp tillbaka ner i gölarna
där ni hör hemma
och låt oss som vill få skrifta ner
våra tankar och funderinga kring
livet i allmänhet
och kärleken och lite annat
av verklig väsentlighet i synnerhet
få vara ifred
om ni inte har någonting
mer positivt och livsbejakande att komma med ...

 

 

 

_________________________________

Publicerad tidigare här i juni 2012

Det förmedlade innehållets budskaps
mening och innebörd saknar dock bäst före datum!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-28 09:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag kan bara hålla med dig om det du skriver här...bra...
2020-05-02

  BenGust VIP
Ja, goda intentioner och vis uttrycksåterhållsamhet
har ingen gångbar bäring.

Somliga antar också att demokrati
är att kasta ur sig vilka
träskalliga påståenden som helst.
Vilka monumentala bekräftelsebehov
dessa är drabbade av.

2020-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP