Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett

Jag sätter mig och skriver en sonett
Som är ett versmått och en form av dikt
Där jamberna bör brukas väldigt strikt
Och börja varje rad så det blir rätt

Att hålla detta är ej alltid lätt
Men är likväl av allra största vikt
Som lyriker så hör det till min plikt
Jag önskar dock det funnes andra sätt

Sonett kan inte skrivas i all hast
Här gäller det att hålla huvet kallt
Och även om det enbart är till last

Så gör man bäst i såsom den befallt
För raderna ska läsas utan rast
I taktfast pentameter, det var allt




Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-28 22:51



Bookmark and Share


    Klipparen
kul!
2020-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus