Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Annorlundalivet

Min upplevelse av verkligheten
är annorlunda än den någonsin varit
får ofta till mig minnen av mina mornar
med mitt badgäng
ibland känns det som att vi aldrig
får ses igen...

och så den lilla Freja, snart 3 år
och hennes mor
inte än får jag hålla om
andas in deras doft
den närhet som varit självklar
är idag tabu...

sedan en och en halv månad är livet
dagarna och nätterna med min man
att ta deras skönhet till vara
utan att förneka
oro och maktlöshet
är min uppgift






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-28 23:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vackert och medryckande! En viktig text. Jag kommer att läsa den igen.
2020-05-19

    Elisabeth Nilsson VIP
På pricken diktat om känslor man har i denna coronatid. Jag känner som om både vänner och familj inte finns längre. Det är ensamt mot hur livet brukar vara. Men man måste hålla modet uppe.
2020-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Jag känner igen mig i dina tankar och känslor. Längtar efter gemenskap med nära och kära, men måste leva efter restriktionerna som är och hoppas att vi snart kan träffas igen.

2020-04-29

  ULJO
Vår värld är gungning. Frågan är om det någonsin blir som förr.
2020-04-29

  KattenKin VIP
Oj, det smärtar mig att ditt liv blev ett annorlundaliv, förstår och känner. Mitt eget är knappt förändrat, har länge levt isolerat, något man måste välja, inte tvingas till. Hoppas verkligen att detta isolerade virus ger med sig snart! Fin text, klokt att tillåta sig smärta och sorg.
2020-04-29

  Monika A Mirsch VIP
Så fint beskriver du vår nuvarande snedvridna värld - Tack!

2020-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP