Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det måste vara hemskt att det blivit så fel, helt galet, ja, men huvudsaken är att det blir rätt i slutändan, just så som jag skrivit i mitt brev till polischefen, tidigare.


Eller var det inte din chef?

Så fick jag ett uppdrag från polisen, ett riktigt, trodde polisen, men det kom aldrig fram till min kännedom utan det var stalkaren, identitets tjuven, hon som sa att hon var jag, som tog hand om uppdraget; "stationen" och sen fick jag en livvakt men det kom inte fram till min kännedom, det heller.

Så nu njöt stalkarinnan till fulla drag så hon övergav sin bostad till förmån för lägenheten polisen fått till sitt förfogande och där satt dom uppe hela nätterna och bevakade mig. Varje text som jag författade blev deras och nu möttes dom av framgångar de aldrig kunnat drömma om.

Visserligen blev han dömd för dataintrång och sen blev han god man för de båda kvinnorna som han så troget beskyddade, mig skulle han skjuta nästa gång men det var flera år sedan det hotet kom som ett avlyssnings eko till min lägenhet, där jag satt och undrade hur det kunde låta så genom min dator, det var så okänt för mig.

Stalkarinnan heter som ni nu säkert vet något annat än mitt namn och personnummer, i just detta började livvakten ana att det inte blivit riktigt rätt, och skulle hon inte få en massa pengar, det var ju därför han valt att bli hennes goda man, det sägs att hon inte vill stå i bostads kö och hellre mördar hyresgästerna, för som hon säger: " -Det går mycket snabbare." Men notera att den här texten bara är en del i en idé till ett filmmanus och inte är hämtat från verkligheten.

Fast jag tycker ändå det är ganska synd om polisen som bara ville förverkliga sin dröm, kan vi ändra lite i film manuset? Nej, jag vet att det är bättre att historien eller min berättelse får chansen att utvecklas på rätt sätt.

Polisen tog emot klagomål gällande mitt namn och personnummer och när de kom till mig fattade jag absolut ingenting och jag tror ärligt att något varit fel..

Det här är bara ett snabbt utkast för att komma vidare i den makabra historien.

Historien om mitt liv som inte..

Det skulle inte varit ett så bra drama utan en id-tjuv, där polisen inte ser igenom dimridån som läggs framför honom hela tiden, eller är han den där "sista kulan"?


Naivt, ja, en aning.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-29 09:37



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Identiteter går inte att stjäla. Man bara upplever det så.
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP