Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrigskap

Nu går kvällarnas osedda hästar
gråskimmel och fux
längs landsvägens mörknad
i kroppar av trä
och på hagens stängsel, en stare
med bröstet genomlyst som glas
och stjärnor i den brandgula näbben
och tiden läker till en hastig gåva
något vi sparar och beundrar
som ärrvävnaden i hästarnas bark
de flätade bladen i munnen




Fri vers av Grävling
Läst 280 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-04-29 12:42



Bookmark and Share


  Klint
wow!
vilka rader, ord sammanflätade till ett bildspel
2020-05-04

  Ulf Carlsson VIP
Som en tavla av Marc Chagall...
2020-04-30

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Magiskt vackert.
2020-04-29

  Fredrik Axelsson
Jag njuter av läsningen, vill helst stanna kvar här. Raderna är en hastig gåva som jag sparar och beundrar.
2020-04-29

    Lena Staaf VIP
Fin dikt som avnjuts av en hästvän!
2020-04-29

  Nanna X
Sanslöst naturnära och vackert som vanligt.
2020-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling