Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lindring

 

Regnet kommer obönhörligen

det vet jag,

även om jag just nu knappast kan vänta

och bara andas i dammet.

 

Ibland är det en röst, ganska ofta är det så

eller musiktoner

som slår an och vibrerar loss

 

som när molnet inte längre kan

bära vattnet

utan släpper efter.

 

Regn faller, gråt sipprar, 

ibland forsar båda.

 

Bortom väntar stilla sinne,

rent och kanske rent av pånyttfött.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Livet1
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-29 20:52



Bookmark and Share


  Roger VIP
Ja, gråten kan vara en lindring. Ofta ackompanjerad av musik.
Väl formulerat och elegant liknelse
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1