Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hinna med

 

Det är samma melodi.

Varje vår buskar och träd börjar slå ut

i skir grönska

och jag,

trots lång, tung vinter,

vill hejda det hela, 

stirra mig mätt på Lindens hjärtformade krona

och knubbiga knopp, 

röda små tumvantar.

 

Ja stanna tiden!

Låt mig vara med om,

allt,

länge.

 

Plötsligt är sommaren över oss

med tung, mustig grönska

döljandes allt som är rent och friskt, 

nytt och färskt.

Över en natt är allt förbi

och en ny längtan tar sin början

nästan ett år

till en ny vår.

 

 




Fri vers av Livet1 VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-29 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP