Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moln

Moln är på flera sätt fundamentala,
(ja, även de som kallas digitala).
En molnfri himmel är förstås särskilt fin
men ger inte sinnlig rymd för fantasin.

Man anar fantasin bakom molnens namn:
Mammamoln vill man gärna ta i sin famn,
böljemoln och stackmoln får sina former,
makrillmoln och slöjmoln har andra normer.

Men hur ska man fjädermoln beskriva,
eller valkmoln som ser ut som en driva.
Skiktmoln och bymoln har sin typ av mystik
medan regnmoln för en dyster statistik.

Vi ser himmelens tussar ovan oss fly
på sin vandring över en villande sky.
Vi får dagar då molnens täcke döljer
den sol vars strålar tillvaron förnöjer.

Allt är ett skådespel, på himlens estrad,
vandrande molntappar i rad efter rad.
Det ger oss visioner, får tanken att fly
mot rymden som dolts av en skiftande sky.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-30 10:01



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket trevlig läsning!

Tänkte idag på att de moln jag såg, de har jag aldrig sett förut, erinrade mig plötsligt en målning från 1700-talet kring Bellmans tid... Kanske orsaken är flygfritt luftrum så som på den tiden...

Jag undrade vad molnet skulle kunna kallas - då det var så glädjande - döpte jag det till kalasmoln, eftersom motivet från 1700-talet gestaltade en picknick i det gröna Haga...
2020-04-30

  vakendrömmar
Så fint! Du målar så vackert med texten. Tack för den! :)
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström