Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livfullt

Penséer från fjolåret
ser morgonens ljus
uppvaknat rotsystem
nytt liv i vårrabatten
boet med nya ungar
bland björkens grenar
fågelsång vid stranden
vid ett upptinat vatten

Barrträden i gläntan
med sina nya skott
sprider frö med vinden
till nya generationer
Göken med sin sångkonst
söker någon att lura
lite skum i sin attityd
liv och nya visioner

Humlorna i trädgården
liv i körsbärsträdet
kärlek bland blommor
till ståndare och pistill
sländan söker känslor
men bara för en dag
mycket som ska hända
om någon annan vill

Bänken där i parken
och ett nyförälskat par
händer möter händer
till en nyförlovad dans
liv där under himmelen
så går dagar och nätter
svanarna i vattendraget
de ger livet en chans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 473 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-05-18 06:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa just nu måste man verkligen ge livet en chans. Bra vändning i sista raden.
2020-05-22

  Solstrale VIP
Allas vår diktande vårdiktare sprider värme i ord och bild!
2020-05-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Naturen går i
sina gamla spår
skönt, där inte bara
glädje utan även
reda rår... Även
denna vår...
Tack för allt solsken
Du sprider, utan det
vet ingen hur det
med oss alla går...
Denna Corona vår!

2020-05-19

  Nils-Robert
Fin vårdikt
2020-05-19

  bibbi ahrnstedt
Tack så vackert skrivet, vi behöver det här nu
2020-05-19

  StinaJ VIP
Fin vårdikt. Våren en efterlängtad tid som vi fortfarande väntar på i vårt kalla Norden.
2020-05-18

  Blomma-Stjärna VIP
levande och vacker poesi
med inspiration från allt som gror
och svärmar!
2020-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vacker naturlyrik i vårton!
2020-05-18

  Eva Langrath VIP
Fin välkomponerad dikt om den efterlängtade våren.
2020-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om våren, en fantastisk årstid!
2020-05-18

  Feliaxel VIP
Verkligen livfullt detta
2020-05-18

    Lena Staaf VIP
Du fångar med ömsinta ord det spirande obändiga livet som vill och vill.
2020-05-18

  Magdalena Eriksson VIP
Vårkänslans musik och färgerna kommer välkomponerat till ytan
som glada bubblor och snabba svep av svalan
2020-05-18

    Max Poisé
Vår värld är vacker när vi väljer att se ifrån det perspektivet. Du formar orden ömt liksom de bilder du skapar!
2020-05-18

  Öknens Ros VIP
Fin naturlyrik, man längtar till varmare tider.
2020-05-18

  Maria Sundelin VIP
Ja nu behöver vi liv och värme
2020-05-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO