Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den långa flykten

Vi reser du och jag
och solen bjuder hopp
på rostig järnvägsräls
vid Rallarrosens spår
från minnenas arkiv
hör jag släggslagen eka
staden lämnas bortom
som en dimmig siluett

Vi reser i drömmarna
på vågen av förförelse
och hjärtats nyanser
blir vår ystra vägledning
ser väggar av harmonier
och roliga mjukisdjur
ljuset i tunnelns ände
visar väg till evigheten

Vi reser du och jag
lägger båten ur hamnen
mot horisontens glöd
Delfinerna följer ropen
vågstänk mot relingen
och du med Vegamössa
vingslagen mot himmelen
när måsarna följer med

Vi reser längs vägdammet
Tussilago i dikesrenen
följer med oss i spåren
till landet bortom kullarna
det är den långa flykten
vi planerat i så många år
bensinstationen i fjärran
blir vår första vilopaus

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 388 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-05-05 06:52



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Rallarrosens spår... jag smalt totalt... en mycket vacker text som famnade mig direkt, som många av dina texter gör!
2020-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, hela livet är en resa...tänk så mycket man får vara med om...fint diktat...
2020-05-16

  Blomma-Stjärna VIP
fin text som väljer att resa med minnenas hjälp - en inre resa som den här funkar ju så bra idag - och jag som läsare njuter med! Tack!
2020-05-06

  Salvation Pepper
Tycker om:
"vår ystra vägledning"

Gott!
2020-05-06

  Eva Langrath VIP
Fin text att tänka kring. Resan som flykt eller resan till.
2020-05-06

    Max Poisé
Flykten i sig är en intressant företeelse tycker jag, diskussionen om man flyr ifrån eller till något och kombinationen av både. Känslan när målet är nått!
Tack Mister att jag fick reflektera lite till din text!
2020-05-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om att resa i fantasi och tankar! Och det är alldeles gratis utan smitta!
2020-05-05

  M.Eta
Ibland får man lust att resa dit näsan pekar utan något särskilt mål! Fint skrivet. Just i nutid verkar det omöjligt!
2020-05-05

  bibbi ahrnstedt
Tack, så poetiskt och väl diktat och ord som behövs i dessa tider, tror alla vill följa med, gillar raden:mot horisontens glöd"
2020-05-05

    Lena Staaf VIP
Alla har väl någon gång tänkt på att vilja resa långt bort, bryta upp, lämna allt, skapa en ny tillvaro. Fin dikt!
2020-05-05

  Feliaxel VIP
Hoppas att vi kan resa snart igen som vi vill
2020-05-05

  Kungskobran VIP
Livet är en enda lång resa det är bara färdmedlen som växlar.
Fint diktat av dig.
2020-05-05

  Öknens Ros VIP
En lång flykt till främmande land, vad som väntar där vet man inte.
2020-05-05

  Maria Sundelin VIP
Det finns många sätt att resa, men just nu är vi ju tyvärr hänvisade till de inre resorna
2020-05-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO