Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu

När jag överlever gårdagen

kommer jag från framtiden dagen innan idag

ovh lever bara nu innan i morgon

i backspegeln vill jag bara säga förlåt just nu

 




Fri vers av Joakim Södersten
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-30 15:36



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
När man knyter ihop säcken. Fint slutmeddelande.
2020-05-18

  lodjuret/seglare VIP
Problemet med att ha en sådan där pin (rund metallisk knapp som visar vad man lider av, är medlem i och så vidare) på sina ytterkläder, jacka, kofta, väst... är att det går att köpa 'falska' knappar som i så fäll är missvisande. Till exempel att du hejar på Landskrona istället för Brage, att du redan varit sjuk o därför är immun mot hjärnsläpp eller förkylning, pest eller kolera, spetälska eller hudcancer. Men en skylt som vill påpeka att 'ungdomen kräver mera glass', en devis en medlem av min familj hittade i sitt eget huvud redan för femtio år sedan. Min familj levde redan på fjortonhundratalet, har jag fått reda på... enligt opåkallade källor. Det vore i och för sig 'bra' med en pin som kunde frita personen ifråga från litet av varje. Men det är ungefär lika otjänligt som ett medicinskt test, eftersom du kan bli 'sjuk' redan nästa dag, timme eller minut. Att du redan haft, kan som sagt falsifieras tråkigt nog. Se bara en film som på svenska fått en kul titel med Bröderna Marx. Där det att köpa biljett till tåget bara om du bar en knapp väl synlig. Sedan när Groucho försökte åka med tåget, hans bror som var konduktör påpekade att hans knapp nog var fin att se på, men den var från förra säsongen...
2020-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten