Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paraplyteater

 

alla samlas under ett och samma paraply

när regn från himlen faller

musik kan vara det som får molnen att fly

allt det sinnet fängslar bakom galler

alla kryper in under skyddande tak

både fattiga och rika

sitter förenade av samma sak

i grunden är varje människa lika

fastän alla varken vill eller kan 

inse alla har sin överman

 

kan det vara paraplyet Gud med avsikt glömde

hoppet för varje människa 

att den scenen beträda

alla som av motvinden om annat drömde

människans rättigheter måste alltid uppgraderas

ingen ska behöva på dvärgars altare utraderas!

 

inspiration vi alltid får

när vi bättre mår

dessutom trevligt veta

det gäller båd Hans och Greta

tårtan får vackrare kristyr

då många drabbas av samma bestyr

ris och ros kan i buketten blandas

då lättare läsare däri andas




Bunden vers (Sonett) av morgonstjärna VIP
Läst 156 gånger
Publicerad 2020-05-01 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP