Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandsporrar i hydrosfären

Solstolsvärden har tre mynt
att lägga på ögonen och mun
innan Kaptenen kommer för att hämta liket

Vi vet alla gåtan han kommer att vråla:
- Vem är skyldig till att citrongräs växer i armhålan!?

Sen spelade vi frukost med rostad tallrik
spillde ögonklister, polerade oliver
ropar till främmande hen:
- Månen går i barndom!
Sen skrattade hen där, och hen där grät,
och en annan hen gjorde som båda
gled iväg på en flervariabelekvation:

"Om Q är a
så vill kamrat Triangel vara en diskret talserie"
För att lösa uppgiften får du ändvända ett stroboskop,
ett R, där R är en negativt laddad eldgrön matros
(Ett litet sidohopp:
en glaskula är bra mycket minde värd än en dank )

Men under all kritik
har en rymd blivit till
och om jag slumrar till
lovar jag dig
att bara använda tre till fyra matskedar
små z:an- EXODUS!
?
---

"Stå nu klänningrak!"
Var det morbror Farbror
eller grannen Böjd och sné
som fortsatte:
" Strö mig med rabarber
och sätt mig i en vas "

Jag gnuggar dopaminmyran
Insektsnyckel i min huva
Näsan lovart!
Fendra klonket!

Jag förstår naturligtvis älsklig
eller "kastrull nu på gräset, tidigare en hatt på en snögubbe" att jag naturligtvis inte ska köra hem ikväll
Docka dig, ponera, sätt verktyget i slipmaskinen
låt initierat mellanrummet mellan
Verklighet och Inte verklighet
sjunga i microtoner:

Kvant, jag badade
Kvant, jojo la kanel
Kvant, ö efter yxa
Kvinten i en löpbacke?

Ja, hoppa strö klänningrak
sätt tulpanlökar och kiselhängsel
på grönt grymt

och sätt mig i en vas!
---

Heliummagen som en utterskjorta
Pälständer och takläggarleenden
Jag vet, kopiöst, bokstaven q och jämfota hoppat
men det är lite som ett rätvinkligt hårstrå
vitvit mot vitgul

Åhh, Parafrasknuten!
vad vill du mig?

Minns första gången jag såg hen:
ögon som en bastuba
till och med lilltån på vänstra foten
var spänstig

Parallellt med en weddellsäl
eller om det var amperemätaren
eller ett tack som pärlor från ett halsband
klickrinnande in under soffan
är det är jobbigt när Ö inte känner igen ö
men träd alltid med en triol i taget
med en triol taget
med en triol taget
stopp!

(viska
”ftalater”
i örat på den odlade rävhatten
med brandblåa äppelknyckarbyxor)

Jaja, du har rätt
det är kanske som mördarsnigelns lärling säger:
- I alla fall heter jag förmodligen Heter
och har kanske jazznaglar i alla fall

Och göm smör, kniv och varm eller het
för Någon (en jobbig fan)
kommer att göra ett tråkigt ordspråk av det




Fri vers av Thomas
Läst 235 gånger
Publicerad 2020-05-01 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas