Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale… "Dungen"


DUNGEN

 

färgerna springer mot mig

dofterna spirar ur jordmånen

blommorna bladen stammarna

hela känslan av en lummig dunge

 

jag går in i dungen via en stig

den för mig mot ett stilla vatten

en liten klar tjärn där inne gömd

finner mossmattan mjuk och skön

 

slår mig ned och famnas om av grönskan

liksom en livmoder en födelsens palats

lugnet infinner sig i hela mitt inre här nu

blicken söker himlen som bjuder sitt tak




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-05-01 22:41



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Oj så skön plats du tar mig som läsare till!
2020-05-19

  Helena Leijd
så fin
2020-05-08

  Anya VIP
Vackert...både ord och bild. Så fin meditationskänsla.
2020-05-06

  Flicis VIP
fina färger
2020-05-06

  M.Eta
Fin naturbeskrivning. Ser versen som en tavla framför
2020-05-04

  Respons VIP
En fantastisk målning och fin dikt om en plats för lugn och begrundan.
2020-05-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Livsbejakande och finstämt diktar du om naturens läkande kraft. Och din akvarell är underbar:)
2020-05-02

  bibbi ahrnstedt
Tack, vackert och stämningsfullt, önskar att jag var där. Du är en sann konstnär vilken skickligt skapad bild
2020-05-02

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om naturens lugnande och läkande kraft.
2020-05-02

  Johan Strömstedt
En fin och varm text. Det är tufft nu och sensation- journaslisterna frossar i dör och elände. Håll oss informerade men detmåste läggas tif på andra ämnen. Det här skrämmer så väl
ändå.
2020-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP