Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lily

Den skira soluppgången lyfter upp dagen och drömmarna dallrar i trädens lövverk. En ensam ormvråk cirklar på vindarna och sakta singlar en fjäder ned genom luften för att landa intill fågelbordet vilket skrämmer bort några bofinkar som förlustat sig på de sista resterna av frön från vinterns utfodring. En hund ligger i gräset och drömmer sig tillbaka till Thailand där turisterna steker sig på stranden och dricker för många drinkar på kvällen, men ibland bjöd de en strykarhund på lite mat. Nu ligger tiken här och funderar på om allting kanske har en mening ändå. Denna kamp för överlevnad och en liten bit kött, i övrigt svält och umbäranden - sår på kroppen sår i själen. Det var en grym tillvaro, men nu ligger hon här under en svensk sol och betraktar en fjäder som just fallit från himlen av en slump.




Prosa av Lars Beermann
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-08 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann