Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötter

Denna kväll
tycks mina armar
tyngda av generationers
mödosamma rörelser
för gårdars överlevnad
Sten för sten
som burits
och lagts på hög
Yxhugg och sågdragningar
som blandats med doft
av nykluven gran
Där potatis odlats
och marken bröts
Där grodde en gång
mitt ursprungs rötter




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-03 15:06



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Så levande beskrivet, känner nästan doften vid en gammal vedbod.
2020-05-04

  BenGust VIP
Rötter går på djupet.
Ursprunget finns i blodet.
2020-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP