Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hav av död

 

Den klara natten brast 

i skärvor 

 

det var en tid vars tid räckte 

längre än tanken tänkt 

en dag längre än havet 

 

och där satt ett hjärta på en 

sten men fotografen avbildade 

en nioårig flicka 

 

i tidningen beundrades den vackra 

klänningen med skärp 

 

jag minns jag kräktes kräktes kräktes 

 

i det där luftslottet de döpt till liv 

grät jag tills jag trodde hela begreppet 

sorg var min 

 

men jag var bara åtta 

 

i handen den insmorda håller jag

en tidning från ett annat sekel 

det luktar som i farmors trapp ner 

till källaren 

 

en doft av trygghet trängs med 

handsprit och ett hav av död 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-05 00:13



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Den känns i hjärtat!
2020-05-16

  Helena Leijd
så kan det vara
2020-05-08

    ej medlem längre
Ohhh
bildrikt o känslorikt
2020-05-05

  Gunnar Hilén VIP
Ja, va ska vi ta oss till ?!
2020-05-05
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP