Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arkeologi.

Objektet för din hunger/törst
som förkylningen i rösten:
han som klarast sjunger,
kanske blir du kvitt den
sångaren på hösten
om du går av på mitten
först?
Men är det verkligen Min vilja
du som tyda gudars glosor kan
och är så sabla klok med orden;
oigenkännlig vill du skilja
dig från kunskapen på jorden
för att du är du, och han är han?

Tror du inte att jag hört dig
mellan frihet och förbud
säga både ja och nej
i dina tankars böner
säger Herren Gud;
har jag inte råd
om mina söner?
Nåd?
Han, legenden i ditt hjärta
som uppväckt allt i hemlighet;
underlagren i din smärta,
har en märklig vidsynthet!
Verkar veta allt du känner
när han talar så briljant;
behöver inte vara vänner,
inte heller en bekant
upptäckt!




Bunden vers (Sonett) av Botox
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-05 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Botox