Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enbart en klunga meningar som jag var tvungen att få ur mig.


Sorti

Mina fingrar slåss
mot ditt toviga hår
i regnet
är jag ditt balsam

Du har så ytliga vener
dom löper som tunnelbanor
under ditt skal
jag står i kön för att få åka med

Du bjuder på en kyss
och säger att det är gratis
att resa till ditt centrum
för män med murgröna ögon

Gift reser alltid snabbare
i verkligheten än på film
här får du inget extra andetag
för att hinna göra en stilfull sorti

så misstolka inte mitt gurglande




Fri vers av Tim Sterner
Läst 785 gånger
Publicerad 2006-07-09 16:09



Bookmark and Share


  KOOKAI
Den här var.. bra. Upphöjt i tio. Gillar liknelsen.
2007-11-16

    sara,
Du når alltid under huden på mig Tim.
2007-08-18

  Petter Boman
Det här var väldigt dystra, men också väldigt vackra rader. Gillar den första strofen helt otroligt mycket, hur relationen kan sägas bli en kamp, men ändå en ljuv sådan, fingrarna slåss, men de är trots allt balsam. Tycker om dubbeltydigheten här.

Den andra strofen är fin, den går in under huden, något du också signalerar med att använda tunnelbanan som bild för detta.

Den tredje strofen var för mig ett mysterium tills jag läste den sista strofen. Tycker att de hänger ihop bra, de tre sista stroferna binds ju ihop av rese-motivet i olika former. Den sista strofen är bra, dramatisk. Jag måste dock säga att jag ställer mig frågande till den sista ensamma raden, jag förstår inte riktigt hur den hänger ihop med resten. Jag har säkerligen missat någonting uppenbart, men den blir för mig lite svårtolkad.

Sammanfattningsvis kan väl sägas att det är en bra dikt, den första strofen presenterar karaktärerna, de tre sista går bokstavligen på djupet av diktens du. Du har en stor talang Tim, ta vara på den.
2006-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner