Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gäller obetingat skulle mången idealist säga.


Salus populi suprema lex esto?

Eftersom kunskaperna i latin är på avtagande i alla länder och även mina kunskaper inte är mycket att skryta över känns det lite som att sticka in sitt arma huvud i en snara men eftersom risken att bli hängd är försumbar i ett land som Sverige tar jag ändå chansen att briljera med mina nästintill obefintliga kunskaper i sagda ämne.
Mitt förslag blir sålunda "Folkets hälsa den allra högsta lag" och vem vill säga emot detta yttrande?. Jag tror att den idealist som skulle ha något emot detta skulle vara svår att få fatt i men realisten skulle nog kanske våga på ett kraftfullt nja. Här måste en avvägning göras ;en så kallad intresseavvägning på sedvanligt mångordigt svenskt manér. Man skall hålla i minnet att byråkratiska är ett i många länder ett fullt utvecklat språk med många ord men mycket litet innehåll. Där mängden ord inte alls motsvaras av innehållsmängden. Modell Shakespeare. Högt flyga orden blott tanken stilla står. Att nytta får vika för ideal står klart inte minst nu under coronatider. Då stater skall trevande försöka öppna upp sina länder igen. Kommer det att grå bra? Om det går dåligt vem skall vi då skylla på? Var finns den stackare som vi kan skylla på?




Prosa (Novell) av Sören Turesson VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-07 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP