Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En misslyckad feminists bekännelse

Tänk som jag skäms
hur blev det så här
när slutade jag leva
som jag lär?
Med förebilder starka
som krävde sin rätt
att leva jämställt
när det inte var lätt
Men vad lär jag min dotter
för kvinnligt sätt?
Att ta ansvar för hemmet
att det prydligt är
att fixa och trixa
för dem du har kär?
Tjata om middagar
planera för lov
slå knut på sig själv
och hålla hov
Vara den trista
men ej brusa upp
att det är ditt ansvar
att inte ge upp?
Är det bilden du får
Bilden av en kvinna
nu som då
i en tid som har stannat
må du framåt gå!
Så förlåt kära dotter
för vad jag nu är
må du istället leva
som jag lär.




Fri vers (Prosapoesi) av Lialdoh VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-07 11:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Feminismen är ett misslyckande.
2020-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Lialdoh
Lialdoh VIP