Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

---- Har du svaret på allt om Corona?

 

En nyans
av glans
Och ett avskyvärt
gnäll så spektakulärt

Ses i Coronas fotspår
ser ni inte vad som pågår
De som skriker mest
är de som låtsas vara bäst

Innan Corona fanns
följde de utsugarnas svans
Nu när staten påtvingats en farlig dans
ser de sin chans

Gnäller och skriker som djävulen själv
påstår sig bry sig om varenda ömmande knä
Igår tyckte de sjuka skulle veta sin dödsdag
då berättigade inte ens cancer till bidrag, viktigare var jobbskatteavdrag

Men nu har de fått hjärnsläpp
och hänger läpp
Nu plötsligt behövs bidrag
och inte avdrag

Nu använder de Corona som politik
mig lurar ni inte, jag ser er när ni fuskar med er etik
Ni är gårdagens mördare som gick över lik
och nu låtsas ni klä er änglalikt

Jag vet vilka ni är
ni bygger upp en illaluktande sfär
Förlåt mig Gud
jag önskar skicka Corona till dem med bud

Jag vet att jag är ond när jag önskar dem död
men ingen av dem såg gårdagens nöd
De snodde bidrag från de som behövde
och gav till de som inte behövde

Nu vill jag att alla hycklare ska utförsäkras
även om majoriteten måste inräknas
Fusk är fusk och strunt är strunt
snus är snus och skönt är skönt

Låt oss i framtiden se majoriteten
sluta sparka på den utsatta minoriteten
Och förstå vårt mänskliga värde
som skörden av vad vi plockar ner från vårt äppelträd

Den förste som inhägnade en sjukdom
och sen försökte använda det som en svordom
Det är grundaren av det här djävulska samhället
som vi såg födas på herre på täppan fjället

En sjuk kommer aldrig att vara en fuskare
men en fuskare alltid en fuskare
Och handen på hjärtat du store företagare
hur svart är du invändigt, är du ingen bedragare




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-08 04:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP