Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlorade rotfästet och föll






Ett träd planterades
i en stor och välskött trädgård

en solitär, ett blickfång

klipptes och formades
enligt tomtägarens önskemål

vantrivdes
ville växa och utvecklas i frihet

längtade till dungen
andra sidan tomtgränsen

livslusten försvann

förlorade rotfästet
och föll





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-05-08 12:00



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En väldigt bra metafor du här oss gav! Tack!
2020-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Även för oss människor är det viktigt att kunna stå stadigt på en plats där man trivs och mår gott...bra bild...
2020-05-16

  Salvation Pepper
Får en att tänka på var man egentligen har sina rötter.
2020-05-13

  Ezmeralda VIP
Rötter är viktigt att vi bevarar och har. Jag älskar träd, de har en stolthet och en berättelse i sig. Rotlös har jag även känt mig och livsglädjen har jag fått återupprätta mer än en gång.
2020-05-12

  Eva Helene VIP
Vacker, gripande och sann bild.
2020-05-12

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull metafor om att vi
människor, så länge det inte
skadar någon annan, måste
få växa och utvecklas i frihet.
2020-05-11

  KattenKin VIP
Bra gestaltat - stackars träd, stackars människa!
2020-05-11

  Magdalena Eriksson VIP
Metaforer som jag kan ta till mig. människa och trädgård.. träd osv
bra avslut
med ROTFÄSTET
2020-05-10

    Max Poisé
Intressant tolkning som jag gör av denna och gillar hur det kan relateras till många mänskliga beteende!
2020-05-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Att bli tuktad som barn föder ingen frihet, bara längtan bort till ett annat liv. Fina metaforer om detta i din dikt.
2020-05-08

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Det är viktigt att trivas med och i sin omgivning.
Mycket fint skrivet.
2020-05-08

  Niliboy
Ja, vi är rotade å önskar stor frihet. Vi får ju inte förlora rotfästet, men trädgården är långt borta!
2020-05-08

  Klint
så fin

tänker på Afzelius "låt dina växter slå rot där det finns jordmån"
2020-05-08

  Kungskobran VIP
Att vara fri
är att komma förbi
tvångets inskränkta ram
och ge alla en kram
2020-05-08

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Att tukta med måtta.
Gäller både växter och barn.
Fint skrivet. Kram.
2020-05-08

  Maria Sundelin VIP
Längtan kan förgöra mycket
Kramar
2020-05-08

  bibbi ahrnstedt
Tack, ja så kan det bli i livet också, fin skildring
2020-05-08

  Öknens Ros VIP
Ibland är gräset grönare på andra sidan.
2020-05-08

  Feliaxel VIP
Väldigt kloka ord du förmedlar
2020-05-08

  Lottie Ålhed VIP
Att känna sig hemmastadd är viktigare än en välskött trädgård. Fint.
2020-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP