Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avsked Covid way

Mina nya datorlurar sitter skönt på huvudet.
De funkar fint.
Sitter framför datorn och följer min vän K’s begravningsceremoni.
Hade gärna varit där.
Hade gärna hållit den
- tror hon gillat det.

Avsked kan tas på många sätt.
Detta var ett.
Tack för att jag kunde vara med på mitt sätt, Covid way; på avstånd.

K - jag går till Haket och äter Friterad Ost innan jobbet imorgon kväll.
Det var där vi träffades senast.
Du och den fina svarta pälsbeklädda delade på din portion,
Jag åt min.

Vi diskuterade världens orättvisor,
världens underligheter,
det där med relationer och dess konsekvenser,
det där med att vara omtyckt och känslan av att inte alltid...

Ja, K.
Jag gör min egna lilla ceremoni i det tysta.
Njutandes det jag vet du kunde njuta av på en plats och i ett sammanhang som jag på så många sätt förknippar med dig.

Du fattas

•• ••• ••

Fått min öl
Inväntar min ost
Sitter i ett välbesökt men glesbordat Haket
Blir lite glad över att folk ändå umgås, om än på lite större avstånd
Känner mig sorgsen över varför jag valt gå hit ikväll.

K,
Där kom osten.
Jag förstår att både du och jycken...

Du fattas




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 318 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-09 06:59



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint om saknad
2020-05-09
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB