Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RETURBILJETT

Hon satte sig på sängkanten. Frågade om han sovit gott. Han blundade demonstrativt. Ville inte se henne. Knep ihop munnen. Svarade inte. Tystnad, ett välanvänt vapen.

Hon satt kvar. Bad om ord. Som en tiggare ber om en slant. Hon förstår inte tystnaden. Igår var allt bra. Förvirrad reser hon sig. Frågar varför han inte vill prata med henne. Vad är hennes brott? Inget svar. Bara tystnad. Och en returbiljett till barndomen.

Då styvfadern satt i mörkret med svärtan skriven inuti och utanpå. Enbart belyst av svagt gatljus. Strömmen i lägenheten hade han stängt av. Tystnaden som vibrerade olycksbådande. Händerna som öppnades och stängdes.

Barnen som tassade in på sina rum likt tysta små möss. Utan att våga prata med varandra. Och bara väntade på att tystnaden skulle brytas av mammas skrik när slagen föll för något hon  gjort. Eller inte gjort.

Och hon ser vart hennes väg borde leda. Bort från hem.

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-05-11 17:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande...jobbigt att läsa...
2020-05-16

  KattenKin VIP
Oj, stark text! Situationer som triggar gamla trauman, bäst att lämna ett tag. Få luft.
2020-05-13

  bibbi ahrnstedt
Tack, trodde inte sådant fanns, väl beskrivet gillar din slutsats:" ser vart hennes väg borde leda. Bort från hem."
2020-05-13

  DavidM VIP
Läsning som genererar starka känslor. Närvarande och starkt förmedlat.
2020-05-12

  M.Eta
Jag ryser, vilka odjur det finns! skrämmande text
2020-05-12

  Cikoria Blå VIP
Sådana odjur det finns. Bra författat.
Känns inte bra i magen precis ...
2020-05-11

    Sefarge VIP
Mycket bra skriven påminnelse
Tystnad kan vara befriande
Eller isande skräck!

2020-05-11

    Max Poisé
Tanken minner att detta är en vardag för vissa otursförföljda själar! Bra beskrivet med intensitet!
2020-05-11

  Rise Little One
En giftig och läskig miljö att vara i...
2020-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om en hård och skrämmande verklighet, både av den som är och den som har varit!

2020-05-11

  Feliaxel VIP
Starkt berörande läsning
2020-05-11

  Niliboy
Huga ligen å huvva!
2020-05-11

  ULJO
Så fruktansvärt att läsa. Ger mig kalla kårar.
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP