Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ständigt denna Corona

På min promenad
i brist på sällskap
pratar jag med Coronaviruset
som finns långt borta eller överallt
och som vill försätta mig i husarrest
utan rättegång eller försvarsadvokat.

Jag ökar takten, slutar prata
mållös går jag och måttlöst
gör jag en andlös avstämning
av min ansträngning
tänker på att jag inte behöver respirator
i alla fall inte ännu.

Jag vänder bort ansiktet
och solens pricksäkra strålar
välkomnas av mina fräknar
nu ställer jag en fråga
om det här tillståndet
ska kallas anständigt eller otillständigt?




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-05-09 21:26



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Bra fråga. Bra text. Gillar samtalet, kloka rader i smarta verser.
2020-05-14

  nu 1.0
Vad visste vi om vardagscorona i januari och vad vet vi idag?
Vet bara att jag vill att det ska bli ett minne blott.
Många fina ordval i din dikt, skickligt skriven!

2020-05-11

  ULJO
Jag tycker att du på allvar ska prata förstånd med detta djävulska påfund. Bra skaldat kring eländet
2020-05-11

  Blomma-Stjärna VIP
bra uttryckt om denna ständiga corona och våra, inför detta, något varierande tillstånd (om anständigt - omständligt eller otillständigt kan jag inte svara....)
2020-05-10

  Magdalena Eriksson VIP
Pest eller kolera?
är det så du menar? jag tycker om ditt konkreta grepp som rymmer ingivelser och skapar andrum i text annars skulle kunna bli "ba Corona Corona typ"
:
Jag vänder bort ansiktet
och solens pricksäkra strålar
välkomnas av mina fräknar
jag tänker att humor och annat går medicinen ner!
2020-05-10

    Sefarge VIP
Personligt berörande
skrivet. Ord som når
Innanför skalet!

2020-05-10

  Bodingen VIP
Anständigt eller otillständigt? Hur som, jäkligt omständigt är det iaf.
2020-05-10

  Öknens Ros VIP
Var man än är, ständigt denna Corona.
2020-05-10

  Niliboy
Bägge! Ja, du har humor, å mer av den borde intressera!
2020-05-10

    ej medlem längre
Corona...
Förlorade nyligen en kollega, en fantastisk läkare, livsinspiratör, varm och givande, glad och uppskattad av alla, till Covid-19, så jag vill kalla tillståndet lika delar nödvändigt som för jä.....t

Vi krigar i vården, men till sist ska vi segra och alla gör gemensam insats för varandra.
2020-05-10

    Steff...
Hej du fina,

Det kallas välmening och respekt för dina medmänniskor, inget konstigt för oss som tänker på våra med människor.
Vi ska vara försiktiga tänka på att hygien och det inte för oss själva kanske men för andra...
Lena vi fixar detta :-)
Kram/stefan
2020-05-09

  Kajan VIP
Vass betraktelse av absurd situation. "långt borta eller överallt" är träffande!
2020-05-09

  Briza media
Ja så mycket huvudbry över detta virus! Intressant betraktelse och lek med ord!
2020-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP