Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinden

Om väderkvarnarna kan tala,
förklara varför de kan mala,
så berättar de om vindars kraft,
om vilken betydelse de haft.

Vindar är märkliga fenomen,
ett mäktigt sådan är ju stormen.
Brisen är istället ganska skön,
kallas sjöbris av folket på ön.

Kulingen kan tänkas vara kul,
bister är orkanen omkring jul.
Byiga är vindarna ibland,
Harmattan för med sig öknens sand.

Tromber orsakar mycket skada,
termik lockar dig till att bada.
Föhnvind är säkert en mysig vind,
siroccon sveder het mot din kind.

Beroendet av vind och väder
inbegriper valet av kläder.
Vindens natur oss ständigt berör
på land och hav, i allt vad vi gör.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-10 09:58



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, en fantastiskt fin beskrivning av alla vindarna, intressant och bra rim
2020-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström