Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snøstorm

Inuti en igloo sprakar elden, samtidigt som mina fingrar suger sig tag runt armarna.

Vilseledd till en glaciär grotta.
Vild i mina framgångar - försiktiga steg har tagit mig hit.

Jag är trött på att vandra.
Så jag tog mig hit för att finna skydd.

Även när det är plus 30 grader utanför,
står denna boning intakt från hettan.

Stiger ut, känner svetten rinna längs ryggen.
Kondens ryker från armarna.
Det var inte värt då, det är inte värt nu ;

Snöstorm på en spegel i vardagsrummet.







Fri vers av Francisco Javier
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-10 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Francisco Javier