Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen har stannat av ett tag

Världen har stannat av ett tag
vardagen fungerar knappt 
ödeshjulet rullar sakta vidare
med ångest som smetar sig fast
under dess oberäkneliga färd
när corona har övertaget

Covid-19 är dess namn
låter som en robot
i en science fiction
eller ett AI-drama
världen har stannat av ett tag
men det finns positiva inslag

Denna påtvingade isolering
bryter långsamt ner
en och annan själ
men den kan vändas
undersökas och smulas ner
rensas och byggas upp igen

I vardagens eviga stress
har vi missat insikten
om livets skörhet
och dess innehåll
världen har stannat av ett tag
för att vi ska vakna upp

Döden är en del av Livet
berättade Astrid Lindgren
även sagans Bröderna Grimm
insåg dess grymhet och skönhet
dags att titta på livets innehåll
forma något nytt och äkta

Världen har stannat av ett tag
det gör vi också du och jag
men inte för att fastna 
mer för att utvecklas
som kreativa människor
med alla våra känslor 

 




Fri vers (Fri form) av AjBi
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-10 17:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fröken Corona tar med vissa på deras sista resa medan hon låter andra följa med i hennes "GRATIS".buss.
2020-07-27
  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi