Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruset oljegrus

Ljudet av ärr
från fläckvis rostiga sågklingor:
inte längre i bruk,
men ännu i bruk.

Leendet utan leende
syns knappt i skäggsprickorna.
Detta folk hatar inte;
hat är deras tillvaro.
De dödar med rödbrusig slentrian
där skrovliga ögonlock molmar i mull.

Hela världen ryms,
delvis förkolnad,
delvis förbrukad,
bland blodstänkta prästkragar och hagelsus.




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-11 11:27



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Utsökt Skriftat!
Ej att förglömma. ..
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP