Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något om s.k. goda grannar


Sommarminne - sann berättelse ur livet

Förra sommaren, när det var långt före denna uttjatade c-tid, bodde sonens familj hos oss i juli. Vi umgicks mycket med dem och var ofta ute med barnbarnet på lekplatser i närheten. Men det var en bit att gå dit. Hon ville gå själv och inte åka sittvagn dit. Därför blev vi så glada över att finna en sandlåda helt nära, rakt över gatan men dold bakom buskar.

Så satt vi där och grävde och farmor tog bilder när jag, farfar, lekte och pratade med barnbarnet. Grannfrun i huset intill syntes då och då  i fönstret med ett leende på läpparna. Trevlig kvinna, tänkte jag, som gläds åt att vi sitter där och har en fin stund tillsammans.

Så var vi klara med leken och det var dags för en fikapaus.

Vi reser oss för att gå därifrån. Då, först då, dyker grannfrun upp med ett skenbart varmt leende i sitt runda ansikte.

Hon säger med illa dold förtjusning: "Ni vet väl att katterna använder sandlådan som bajslåda? Vi ville sätta nät över men grannarna tyckte inte det."

 

 




Prosa (Kortnovell) av Algotezza VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-11 11:29



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack en trevlig berättelse, ja, var katter går vet man aldrig
2020-05-13

  lodjuret/seglare VIP
Som du vet är det populärt mellan människor oavsett ålder, att retas och se vad som händer 'när jag gör så här'. Samtidigt som det är intressant och spännande, samtidigt säger magkänslan någonting om att det är okej att skoja med andra, eller rent allmänt. Medan en själv då verkar som hyfsat känslig och ohörsam till att bli just provocerad.
2020-05-12

  Öknens Ros VIP
Har erfarenhet av samma sak, katterna på gården använde sandlådan som "toalett". Bajset fastnade på barnens skor, det luktade fruktansvärt illa.
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP