Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På vitsfronten mera nyss 2020 05 11. Något litet om hicka.


Seriöst struntprat (2) Oroliga historier.




På vitsfronten mera nyss 2020 05 11

Seriöst struntprat (2) Oroliga historier.

1.
- Min drog är skrivandet. Har jag hicka så märker jag inte av när det slutar.
- Själv har jag ett som helt landskap med drifter. Menar du verkligen att du ‘lägger alla ägg i samma korg?’


2.
Jag ogillar starkt att få och ha hicka. Det är som omväxling i vädret, i och för sig, men gör gärna sysslan just som besvärlig. Hade fått reservplats i firmans korplag. Och just denna afton hade jag som ‘spelet i min hand’. En annan gång sjunga på någon bekants bröllop. En tredje gång skulle jag hålla ett föredrag. Fast då var publiken mera tacksam. Det var i en annan stad och de kände mig nog alls inte. Kritikern skrev redan nästa dag någonting om att jag kunnat få en sömnlös att sluta ta sina piller. Just samma kväll som jag var på mitt håll, måste han ha tillbringat sin afton med att spela fickpingis mera hemmavid.










Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 147 gånger
Publicerad 2021-04-13 08:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP