Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
barnets världsbild


Fönstersmyg/vinterminne


Månaden är
maj när ett
vinterminne
åter gör sig
påmint

Det är med
det lilla
barnets blick
jag vaknar
dröjande kvar
under täcket
och i minnet
blickar ut
genom fönstret

första våningen

Det är vinter
och snöskrapan
nedanför på
gatan för ett
herrans liv

Minns att snöröjaren
kallades Gustavsson
(alltid samme man)

Mamma bredvid mej
i fönstret nu

Vi vinkar och jag
vill ut

Ut i den stora
världen
bara ett stenkast bort

De stora tunga
flingornas färd
genom luften
faschinerar
barnet i mej nu
liksom då

På andra sidan gatan
den lilla
livsmedelsbutiken
BEA och den blå
sandlådan på hörnet
med ordet
SAND textat i vitt

Världens omkrets
som bara sträckte sig
några kvarter bort
Och bestod i ett fåtal
innovationer
som Ritas damfrisering
Hollandsbageriet
och den lilla
marängfabriken
där man kunde få
köpa en papperspåse
fylld med "marängspill"
för femtio öre












Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-12 10:25



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fina barndomsminnen
2020-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP