Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÖNSKAMPEN

Antikens liksom dagens kvinnoöden
bespeglar ju på många sätt varandra.
Hon siade om sanningen, Kassandra,
men dömdes nesligt av sin man till döden.

Därjämte finns det jämförbara spektra
i dagens dramatik om kvinnonöden
och könens strider, visad av tragöden
exempelvis i sagan om Electra.

Må dagens kvinnor lära av antikens
och inte bli som sägnens Eurydike,
som lät sig jagas som ett hjälplöst djur.

Må dagens män förstå att genetikens
system fördelar mellan Zeus och Nike
ett likavärde bortom mytens fatabur.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-12 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP