Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det behöver inte vara vackert för att göra ont


Mörkertalar

Ur detta, rösterna
där skuggor som jag har varit
oskiljaktiga från andra
nedsänkta i skogsbrynets bråte
i sjok efter sjok av tjärpapp
bland små ringlande ödlor och
sömnen, Sömnen
vinterdvalar vi tätt om varandra
frågar vi
sover du?
Sover du?
bara när du inte svarar kan jag tala
nattfältens oavlåtliga brus
det osynliga regnet
bara när du somnar rör jag vid ditt ansikte
andas som en låga vid din panna
tvättar dina skrämda kinder
och medicinen som verkar i oss
tar oss
till dessa famnars djup
omslingrade
små kopparödlor i gruset

kära
vi behöver

skriv sönder det här bordet
till en bädd av trästickor
räkna dem alla
och barnen i fållan, natten i hägnet
ladans vidöppna port
under höskullens öga
den skarpaste hungern
vi begraver
skugglik i trädgårdslandet
i kirskålens lukter, den söta mållan
medan morgonen idisslar nattens gräs
spottar dagg över ängarna




Fri vers av Grävling
Läst 170 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-12 20:42



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert, nära naturen, sömnen och kanske döden.
2020-05-12

  Ulf Carlsson VIP
Njutbart. Gör ändå inte ont.
Bildrik och sinnesnära ordmusik ur själens spruckna hammondorgel.
Gör inget att fatta noll...

2020-05-12

  Bjarne Nordbö
Så djävlar fett framfört. Bilderna du ger och flera snygga passager, för att nämna en #skriva sönder det här bordet till en bädd av stickor# kan dö en smula inför sådant. Tack.
2020-05-12

  danne //
Har precis den tanken att man försöker något men det kan bli lite knögligt å robust när man medlar sina ord.. kan bli långt lr för kortfattat .. rädslan att glömma något av vikt.. allt sånt är tungt som en vikt av tyngd i orden... din vers Grävling förmedlar precis denna känsla som verkar bo ikväll i mig å många andra kvällar bak i tiden..

Gillar denna eftersom det är jag som finns där bland orden å raderna.

Jättefint skrivet
2020-05-12

  Solweig Jansson VIP
Naturen är en levande varelse i dina texter och vi så nära den och du skapar så fantastiska bilder - en upplevelse, alltid, att läsa dig !
2020-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling