Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upptäcktsfärd

 

kryp närmare intill,

det blir tid för kopparfärgad natthimmel
vi har fått våra tysta örngott
fyllda med gömda fragment av fragment
högt burna likkistor genom sank myr

kom,

det blir natt nu. låt oss minnas
hur vi kröp ihop tätt där inne i snögrottan
framför lyktans flackande livssken
allt doftade blomsterängar och sövde ner oss

stanna kvar,

det blir natt nu. låt oss genomskådas
hur änglarna förr fyllde ut alla tomrum
mellan oss människor
nu återstår endast vi - härjade av besked

 




Fri vers av Fredrik Axelsson
Läst 253 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-13 00:38



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Språket tar tag, skiftningarna mellan yttre och inre landskap. Väl författat.
2020-05-14

    ej medlem längre
En upptäcktsfärd inåt som fängslar. I närhet till oss själva och varandra bildas en egen värld innanför omvärldens kyla och avstånd.
2020-05-14

  Kajan VIP
Så obegripligt nära, och intimt. Fylld av natt, i känsla och tanke.
2020-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson