Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag måste hitta henne.

Vart vill
mina ben vandra och gå
för vad
vill mitt ensliga hjärta slå

finns det något
som intet
kan läka och ske

vad vill
min barndoms alla sår

är det verkligen
sant
att jag kan blomma
och få stå
i min fulla kraft
från samma plats
älskad och otrygg

är det möjligt utan att bli galen
eller död

är det mina vingar eller vinden
som har tappats på blod

för vad
vill mitt hjärtas slag slå
vart vill min sorg bo
varifrån kommer ett hopp
en tro

som segrar

finns det någon som kan älskas
på en plats utan sol
där kärleken blommar
utan rot

vad är så glömt
vad är så bortom mitt liv
på gränsen till förintelsen
att inte ens bönen
finner ord

är det verkligheten
att blomma
utan jord
överleva i skymninen
bara för
förnimmelsen

det kan inte vara så förfärligt ändå
det får inte vara det

jag måste hitta henne
min vän
jag hinner innan blommorna dör

jag hinner skapa en förnimmelse
som solen når
för älskad och otrygg är med en plats

verklig men skör

jag behöver inte vara stark.









Fri vers (Fri form) av Gudinnan VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-13 14:05



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
nej stark är som en ark
att tillåta sig känna och skriva är du bra på. en liten bäck som bygger kraft känns det som när en läser och så blir det en skön vändning att du skriver:

jag hinner skapa en förnimmelse
som solen når
för älskad och otrygg är med en plats

verklig men skör

jag behöver inte vara stark.
2020-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP