Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löftet

Jag har bestämt mig
inte ett enda glas till
så besöken på krogen
är nu bara ett minne
men flaskan jag fann
gömd i tvättkorgen
var lätt att tömma
det blir sista gången

Löftet som jag gav
var ju bara på lek
det som jag lovat
blev mest ett svek

Jag städade garaget
skulle kasta bort skräp
hade ingen riktig energi
då hittades vinflaskorna
dem skulle också kastas
kanske lite synd ändå
halsade dem med fart
fick åter plötslig glädje

Löftet som är givet
får inte bli en lek
det som jag lovat
kan inte sluta i svek

Jag har bestämt mig
och lovat nära och kära
ingen mera alkohol
det måste få ett slut
men vännen sedan länge
dök upp efter många år
klart det måste firas
så en pubrunda på stan

Löftet som jag gav
var ju bara på lek
det som jag lovat
blev mest ett svek

Jag har så ofta lovat
men någonting går snett
när frugan var på kurs
då gick det inte så bra
så sökte genom huset
och fann en riktig gömma
drack hejdlöst utan slut
så svårt att hålla avtal

Löftet det avlagda
slutar lätt i en lek
det som jag lovat
inget annat än svek

Jag har bestämt mig
nu måste det bli ett slut
går därför i terapi
det tror nära och kära
vänskapen på bänken
den blev nog för mycket
polisen tar hand om mig
nu väntar tvångsvård

Löftet som jag gav
var ju bara på lek
det som jag lovat
blev mest ett svek

Jag är äntligen fri igen
tar dagen som den kommer
har ju fått en andra chans
familjen den betyder allt
kan nu lockas av alkohol
men faller nu inte så lätt
jag vet mina fallgropar
och försöker nu gå rätt

Löftet som jag gav
är nu inte bara på lek
det som jag lovat
det får inte bli till svek

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-27 06:55



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Nej,det får inte bli ett svek
2020-11-28

  Kungskobran VIP
Lycka till min vän
ge dig inte hän
åt frestelse och begär
det rakt åt he-te bär
2020-11-27

  bibbi ahrnstedt
Mycket bra rimmat och beskrivet om en alkoholists kamp emot ett nyktert liv
2020-11-27

  AndLou VIP
Drogen och flaskan är din allra bästa och mest fasansfulla vän! Denna galenskap är ett mysterium som även för den mest erfarne, kan vara omöjlig att förstå!
2020-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en alkoholist svåra väg till ett nyktert leverne!
2020-11-27

    Lena Staaf VIP
Fint beskrivet om den mödosamma och krokiga vägen bort från missbruket.
2020-11-27

  AiA Maria den fria

Tack!


Sänder en kärlekens tanke till alla som lider i och av beroendets konsekvenser<3
2020-11-27

  Lottie Ålhed VIP
Fint beskrivet. Bilden av garaget. Skammen .Gömda flaskor här och där. Applåd.
2020-11-27

  Öknens Ros VIP
Väl diktat om missbrukarens alla ursäkter för att få dricka.
2020-11-27

  Feliaxel VIP
Löften är inte alltid så lätt att hålla
2020-11-27

  Maria Sundelin VIP
En kamp många för
2020-11-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO