Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Må kärleken genskjuta dig

 

Jag ville skydda dig mot allt ont
Ville inte sätta dig i en sittvagn
Vänd mot världen
Skaffade en där du satt vänd mot mig
Ville att du skulle växa av min moderskärlek
Ett ansikte som kunde se bortanför
När nu ditt drog åt sig grimaser 
Som en kirurgkniv i mammahjärtat

Jag ville skydda dig mot allt ont
Ville inte att nån skulle retas
Dina ärr, ditt hopsydda ansikte
Aldrig skulle någon få skada ditt glada hjärta
Aldrig vända andra kinden till
Men vuxna var värst
Och jag gick ut i kriget som jag blev kvar i
Ville inte se din värld rasa

Jag ville skydda dig mot allt ont
Ville inte se det krypa under din hud
Men du var som ett lackmuspapper
Din hårda blick i ditt tatuerade ansikte
Färgad och förgiftad av en mix
Ställd mot din fängelsevägg
Ska nu ansvariga arkebuseras
Må kärleken genskjuta dig




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-05-13 22:58



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Mycket starkt och berörande. Som ett hugg i hjärtat.
2020-05-18

  Briza media
Vackert och gripande. Särskilt raden "aldrig skulle någon få skada ditt glada hjärta" värker så.
2020-05-16

  TrollTörnTrappan VIP
Fin liknelse med barnvagnen! Eller rent bokstavlig beskrivning av hur det var? Kännbar relation mellan grimaserna och kirurgin..
2020-05-15

  Solweig Jansson VIP
Gripande - och slutraden är, som flera påpekat - genial !
2020-05-15

  Magdalena Eriksson VIP
och det gör ont i mamman
och du hantera förflyttning av fokus
och du hamrar ned din ilska i detta poetiska mynt för att köpa dig fri från smärtan? jag köper din dikt.
2020-05-15

  Kungskobran VIP
Starkt. kampen att skydda är den starkaste av alla drivkrafter
2020-05-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Din känslosamma och gripande dikt ur modershjärtat sprungen, gick till mitt innersta.
2020-05-14

  Kajan VIP
Så oerhört starkt, sorgligt och gripande.
2020-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
som Lena Staaf...

"Må kärleken genskjuta dig"
2020-05-14

    Lena Staaf VIP
Så starkt, så svårt. Blir golvad av dikten, speciellt de sista raderna.
2020-05-13
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP