Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text Mörkrets lockelse...bagatell Av Fale Bure. Du får ursäkta mig, men jag hade tänkt klicka på en annan text men råkade slinta med handen. Inte riktigt som att behöva beivras precis.


Kritik på en text (2113) bara ord







Se inte missbrukare som terrorister,
de kan inte rå för att de likt flygfän
hamnar i ett spindelnät.

Att rökare och alkoholister, spelare
o matvrak riskerar sina pengar.
De är inne i ett beroende
som beror på att de behöver sitt gift.

Den som andas syre, äter mat
o dricker vatten är ju även de beroende
för att alls leva.

Att den som längtar annars eller i nuet
efter närhet och en smula kärlek,
även de är utsatta för en sorts beroende.

Med det här sättet att resonera
borde det gå att ha förståelse,
bara att det är så svårt att förlåta dem
som förstör för så många,
medan en del bara förstör sin egen hälsa.

Som om det gick att förlåta politiska
eller religiösa 'ister,
som om vore de turister,
i någon sorts spännande rike,
om än få vill kallas deras 'like'.


(Bilden är tagen vid vägen till en restaurang på
ett grönbeklätt berg, Fåfängan, i Stockholm,
beläget strax ovan Londonviadukten, varifrån
kryssningsfartyg till Helsingfors går fram och åter.
Bilden tog jag vid något tillfälle i augusti 2008.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 135 gånger
Publicerad 2021-09-16 00:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP